PREGĂTIRI PENTRU PRIMA ZI DE ȘCOALĂ

Mulți copii care merg la grădiniță sau la școală pentru prima dată fac mofturi în prima zi. Nu vor să se trezească pentru a merge la școală. Această situație îi întristează și le dă o stare de nervozitate părinților.

Pentru ca cel mic să înceapă o nouă etapă din viața sa cu încredere și siguranță, este bine ca înainte de începerea unui nou an școlar să cunoască locul unde va învăța, dar și sala de clasă. În acest fel, copilul nu se va simți ciudat în prima zi de școală și va putea să se adapteze mai repede.

De asemenea, este bine să-l implicați în toate pregătirile legate de prima zi de școală. Prin urmare, cumpărați tot ceea ce copilul are nevoie la școală împreună cu el. Și pentru a nu umbla ore întregi cu copilul prin oraș, vă recomandăm să ne faceți o vizită.

Noi, cei de la Mykitty.ro, vă punem la dispoziție unele dintre cele mai importante articole pentru școală. Este vorba despre rechizite pentru copii și ghiozdane pentru copii. Având în vedere că odată cu începerea unui nou an școlar copilul dvs. va petrece mai mult timp la școală decât acasă, considerăm că este bine să-i asigurați un mediu cât mai plăcut și mai familiar.

Cum puteți face acest lucru? Cumpărându-i copilului ghiozdan și rechizite cu personajele lui preferate. Acestea pot fi Hello Kitty, Diney Frozen (Regatul de gheata – Anna si Elsa), Minnie Mouse, Soy Luna, Spiderman, Star Wars, Emoji, FC Barcelona, Real Madrid, etc.

De exemplu, puteți cumpăra celui mic un Ghiozdan Flower Garden Minnie Mouse. Acest model are 2 compartimente mari, 1 buzunar frontal și două buzunare laterale. Este prevăzut cu bretele ajustabile și baretă de mână. Atât bretelele, cât și spatele sunt întărite și căptușite cu material special, care împiedică transpirația și permite aerului să circule. Este confecționat din 100% polyester, un material rezistent, impermeabil, prevăzut cu protecție nocturnă. Este perfect pentru copiii din clasele primare.

Echipa MyKitty vă oferă produse de cea mai bună calitate, pentru ca cel mic să înceapă întotdeauna școala cu dreptul. Nu ezitați să ne vizitați când începeți pregătirile pentru prima zi de școală.

De asemenea, vă sfătuim să-i faceți celui mic cunoștință cu educatoarea sau învățătoarea, înainte de începerea școlii, pentru a se familiariza cu aceasta. Înainte de începerea școlii trebuie să ii vorbiți despre ea și să îi explicați că aceasta îl va ajuta în tot ceea ce are nevoie.

Cu o săptămână înainte de începerea școlii, trebuie să-i schimbați rutina copilului și să-l obișnuiți cu noul său program. Ideal este să ia cina devreme, să se culce până la ora 21:00, să învețe să-și pună lucrurile în ordine și că după-amiaza va avea teme de făcut.

Cu o noapte înainte de începerea școlii, trebuie să-i pregătiți uniforma și ghiozdanul. Organizând totul din timp, dimineața din ziua începerii școlii va fi una relaxată. Copilul va putea lua micul dejun liniștit, fără a se stresa.

În drum spre școală, trebuie să fiți liniștiți pentru a nu transmite emoțiile dvs. copilului. Este bine să-i vorbiți pozitiv despre noua etapă din viața sa, subliniind faptul că îi va plăcea să se joace cu noii colegi și că la școală va învăța mereu lucruri noi.

Înainte ca cel mic să intre în clasă, încurajați-l, asigurați-l că va avea o zi minunată, că va avea șansa să-și facă noi prieteni. De asemenea, spuneți-i să pună întrebări ori de câte ori are vreo nelămurire.

Dacă copilul este o fire mai emotivă și plânge foarte mult înainte de a intra în sala de clasă, trebuie să-l mângâiați câteva minute, să vă păstrați calmul și să-l asigurați că totul va fi bine.

Dacă dimineața următoare continuă să fie neliniștit și plânge din nou, este indicat să mergeți cu acesta la școală și să stați puțin cu el până se calmează și începe să se obișnuiască nu noul mediu.

Când se întoarce acasă de la școală, lăsați-l să vă povestească tot ce a făcut la școală, să vă spună despre noii săi colegi. Motivați-l să continue să meargă la școală pentru a învăța. Explicați-i cât este de importantă educația în viața fiecărui om.

Lasă un răspuns