ÎNCĂLȚĂMINTEA INFANTILĂ ADECVATĂ ÎN FUNCȚIE DE VÂRSTA COPILULUI

Este foarte important de știu ce încălțăminte este potrivită în funcție de etapă de dezvoltare a copilului, deoarece picioarele acestuia au nevoie de mai mulți ani pentru a ajunge la forma și poziția de la maturitate.

În general, este important de știut că bebelușii nu trebuie să poarte pantofi până când nu încep să meargă de-a bușilea. De asemenea, trebuie reținut că până la vârsta de patru sau cinci ani, ligamentele și mușchii picioarelor copiilor nu sunt bine dezvoltați.

Un tip de încălțăminte pentru fiecare vârstă infantilă

Pantofii cu care vor fi încălțați copiii vor lua forma picioarelor până la dezvoltarea lor completă. De aceea, atunci când alegeți încălțămintea infantilă nu trebuie să vă lăsați influentați de chestiunile estetice, ci de recomandările medicilor care afectează pozitiv dezvoltarea picioarelor, un organ în constantă evoluție la copii, în relație cu vârsta și dezvoltarea mersului.

Specialiștii sunt de părere că, deși bebelușii arată bine încălțați, nu este indicat să îi și încălțați, deoarece structura osoasă a copilului se consolidează complet mai târziu. Dacă bebelușii sunt încălțați când structura osoasă nu s-a dezvoltat, poate fi afectată dezvoltarea sa optimă.

  • De la 0 până încep să meargă de-a bușilea. Pentru protejarea picioarelor bebelușilor contra frigului puteți cumpăra șosețele sau botocei. Încălțămintea nu este recomandată în această etapă.
  • Faza mersului de-a bușilea. Pentru protejarea picioarelor bebelușului de lovituri, puteți achiziționa niște pantofi flexibili din materiale de bună calitate. Aceștia trebuie să dispună de protecție atât la vârf și călcâi, cât și pe talpa moale de 2-3 mm. Este bine să verificați picioarele bebelușilor pentru a vedea eventuale semne de răni.
  • De 1-3 ani. Când bebelușul începe să meargă, trebuie să poarte o încălțăminte cu talpă flexibilă care să îi permită să stea în picioare pe orice fel de sol. În plus, dacă încălțămintea dispune de sistem de prindere tip velcro, copilașul se poate încheia și descheia singur, favorizând dezvoltarea sa psihomotorie.
  • De la 4-7 ani. Pantofii nu trebuie să rănească picioarele celor mici, având în vedere că în această etapă piciorul are activitate intensă. În plus, trebuie să împiedice apariția vreunei patologii.
  • De la 7-14 ani. Copilul începe să-și stabilească modelul mersului adult, iar piciorul nu este complet dezvoltat. În această etapă, copiii tind să se lase atrași de modă, dar nu întotdeauna aleg încălțămintea adecvată.

Sfaturi privind încălțarea bebelușilor și copiilor

În primele luni bebelușii trebuie să poarte șosete sau botocei pentru a le proteja piciorușele contra frigului.

Copilul nu trebuie încălțat înainte să înceapă să meargă.

Lugimea psntofului trebuie să fie mai mare ca a piciorului: cu 1 sau 1, 5 cm mai mare decât degetul mare.

Pantofii trebuie schimbați frecvent cu alții mai potriviți cu mărimea piciorului.

Vârful pantofului trebuie să fie lung și mare, pentru ca degetele să se poate mișca cu ușurință.

Mersul fără pantofi pe un sol neregulat favorizează dezvoltarea copilului.

Dacă sunt necesare talonetele, ele trebuie făcute respectând măsura.

Pantofii trebuie confecționați din materiale respirabile și flexibile.

Deși sunt noi, pantofii nu trebuie să incomodeze copiii în timpul mersului.

Talpa trebuie să fie suficient de flexibilă pentru a permite articulațiilor să se miște.

Dacă talpa se deteriorează în scurt timp, este bine să mergeți cu copilul la podiatrist pentru un studiu biomecanic cu scopul de a exclude posibile tulburări de mers.

Sperăm ca aceste sfaturi să vă ajute să achiziționați încălțămintea potrivită pentru cei mici ai casei. Noi, cei de la Mykitty, vă punem la dispoziție o gamă variată de încălțăminte pentru copii.

În magazinul nostru veți găsi încălțăminte pentru diferite anotimpuri. Și având în vedere că se apropie cu pași repezi iarna, vă recomandăm să aruncați o privire asupra modelelor de încălțăminte de iarnă pentru copii.

Vă oferim la prețuri excepționale, cizme și ghete atât pentru băieți, cât și pentru fetițe. Așadar, dați-le șansa copiilor voștri să fie în pas cu moda, achiziționându-le o pereche de ghete sau cizme cum doar în magazinul nostru găsiți.

Spor la cumpărături să aveți acum când mai este atât de puțin până la sărbătorile de iarnă!

Lasă un răspuns