IDEI DE AMENAJARE A UNEI BAI PENTRU COPII

V-ATI GANDIT VREODATA SA AMENAJATI O BAIE PENTRU COPIL?

Inca din momentul nasterii sau la cel mult cateva luni dupa nasterea copilului, parintii ii pregatesc camera. Planifica, deseneaza, tapeteaza, mobileaza, decoreaza spatiul unde micutul urmeaza sa isi petreaca o buna parte din timp. Un spatiu numai al lui, cu mobila pe dimensiunile lui, cu jucarii potrivite varstei, care sa ii ofere siguranta si sa ii asigure confortul necesar.

Un rol, poate la fel de important pentru intimitatea micutilor, dar si a parintilor, il are camera de baie. Amenajarea unei astfel de incaperi este o idee foarte buna, in special daca spatiul si configuratia locuintei va permit. Respectul fata de spatiul personal si intimitatea copilului, fata de nevoia sa de autonomie, dar si aspectele legate de igiena sunt argumente demne de luat in seama. Nu in ultimul rand, trebuie sa avem mare grija ca inainte de amenajarile dorite, sa realizam o hidroizolatie a baii foarte eficienta cu o rezistenta ridicata in timp. Asa vom avea siguranta ca nu vor aparea neplaceri cu infiltratiile de apa la vecini, neplaceri care ne vor obliga la rectificarea sau schimbarea finisajelor aplicate.

Si pentru ca stim cu totii cat de greu poate fi sa decoram o camera pentru copilul nostru,  o sa va prezentam cateva idei care va pot servi drept sursa de inspiratie in amenajarea unui astfel de spatiu pentru cei mici.

BAIA COLORATA

Design minimalist, cu accent pe culoare si functionalitate.
Culori jucause, simplitate, functionalitate si o portie mare de lumina naturala. 
O baie de dimensiuni reduse, cu aspect retro, rafturi incastrate si culori vii.

BAIE “PRINCESS”, IN STIL ROMANTIC

BAIE IN STIL RUSTIC – MARINARESC

Fundalul rustic al incaperii, completat in mod inspirat cu diverse accesorii din lemn. Tematica marina te duce cu gandul la cabina capitanului de vas, iar pe geam te astepti sa vezi oceanul.

Pe langa alegerea materialelor pentru finisaje, trebuie sa avem intotdeauna mare grija la elementele de siguranta ale baii: hidroizolatiile trebuie realizate cu materiale de buna calitate (de ex. Sika, Isomat), adezivii si chiturile pentru placile ceramice trebuie sa asigure o stabilitate a materialelor cat mai lunga in timp.

Lasă un răspuns