CUM ALEGEM CEA MAI BUNĂ ÎNCĂLȚĂMINTE PENTRU COPII

Nu trebuie să uităm că picioarele sunt o parte esențială a corpului, mai ales în etapa de creștere. De aceea, este important să acordăm atenție unor serii de factori de bază pentru a nu ne înșela atunci când alegem încălțămintea celor mai mici din casă. În acest fel vom contribui la dezvoltarea corectă a picioarelor.

Alegerea încălțămintei potrivite este cheia sănătății copiilor, în special între 1 și 8 ani. Este esențial să evităm posibile probleme viitoare care ar putea avea legătură cu deformarea degetelor, și unghiilor (onicocriptoză), dureri la nivelul tălpilor, tendinită, chiar cu problemele ale sistemului locomotor care ar putea afecta spatele sau genunchii.

Importanța alegerii mărimii potrivite a încălțămintei

În primul rând, cel mai important pentru alegerea unor pantofi, ghete sau cizme de calitate, este alegerea mărimii adecvate, care să ofere libertate de mișcare. Deși piciorul copiilor crește cam 8 milimetri la fiecare trei luni, trebuie să evităm cumpărarea de încălțăminte cu o mărime mai mare pentru a rezista mai mult. Dacă mărimea nu este corectă și se adaptează la mărimea reală a piciorului copilului, ar putea să-i provoace instabilitate, să-l rănească sau chiar să-i modifice mersul.

Cea mai bună formă de a ne asigura că alegem mărimea corectă este prin măsurarea lungimii și lățimii piciorului copilului.

O altă soluție posibilă, este să știm mărimea exactă a piciorului copilului, astfel o putem compara cu cea a pantofului. În plus, există tabele cu mărimi care ne pot ajuta să alegem mărimea în funcție de lungimea piciorului. Cu toate acestea, mărimea poate varia în funcție de producător sau de modelul pantofului.

Dincolo de alegerea mărimii potrivite, este esențial să alegem încălțăminte de bună calitate, de aceea, atunci când facem cumpărături nu trebuie să ne uităm doar la preț. Încălțămintea aleasă trebuie să îndeplinească anumite criterii de siguranță și comoditate pentru cei mici.

Pe de o parte, este indicat să protejeze oasele laterale ale gleznei, dar protecția oferită trebuie să fie suficient de flexibilă astfel încât să permită mișcarea articulației fără să limiteze mișcarea.

Încălțămintea trebuie să protejeze piciorul nu să-l strângă. De aceea, de asemenea, este important să fie flexibilă în zona degetelor. În plus, este indicat să dispună de întărituri atât în față, cât și în spate, deoarece sunt zonele care se deteriorează cel mai repede.

După achizionarea unei perechi de ghete, cizme sau pantofi, este bine să o palpăm pe interior pentru a vedea dacă nu există o posibilă cusătură care ar putea deranja sau răni piciorul copilului.

Lucruri de ținut cont în alegerea unor pantofi, ghete sau cizme de calitate

Când alegem o pereche de încălțăminte de bună calitate, este important să luăm în considerare și materialele din care a fost fabricată. Trebuie să încercăm să alegem încălțămintea care permite piciorului să respire, pentru a nu mai tranpira și mirosi urât.

Ideal pentru buna dezvoltare a picioarelor este căutarea unor pantofi, ghete sau cizme cu talpă plată, groasă, flexibilă și rezistentă. Adică, talpa nu trebuie să fie foarte fină, ci trebuie să aibă o anumită grosime. De asemenea, nu trebuie să fie nici prea flexibilă, și trebuie să fie antiderapantă.

Ideal ar fi ca talpa să fie de cauciuc, să aibă o aderență bună și să permită piciorului să se miște în mod natural.

Pentru ca încălțămintea să se adapteze bine pe picior, este bine să dispună de un mijloc de susținere, adică, de șireturi sau sistem de prindere tip velcro. Acestea susțin bine piciorul și evită mișcările.

În ultimul rând, este important să evităm ca cei mici să poarte pantofi uzați, adică de-ai fraților, rudelor sau prietenilor. Călcătura fiecărei persoane este diferită și alegerea unor pantofi deja purtați ar putea distorsiona călcătura copilului.

În plus, nu este indicat nici să folosească pantofi din sezoanele anterioare, deoarece trebuie luate în calcul uzura și creșterea piciorului.

Nu trebuie să uităm niciodată că picioarele sunt una dintre cele mai importante părți ale corpului nostru, având în vedere că trebuie să ne suporte toată greutatea. De aceea, o bună alegere a încălțămintei este esențială pentru protejarea picioarelor de contactul cu solul, umezeala, frigul etc.

În plus, etapa copilăriei și adolescenței este una dintre cele mai dinamice în ceea ce privește activitatea, de aceea trebuie avut grijă ce poartă copiii noștri.

Ei pot purta încălțăminte de copii de pe Mykitty.ro, de cea mai bună calitate. Oricine intră în magazinul nostru poate alege o pereche Ghete de iarnă copii Zing Viking sau Tryvann Boa Black Viking, fie Cizme iarnă copii Tofte Viking.

Spor la cumpărături!

Lasă un răspuns