CONSIDERAȚII DESPRE GHIOZDANE

Dacă copiii se simt bine în timpul vacanțelor, dar încep să se plângă de dureri în spate, umeri sau gât odată ce începe din nou școala, de vină poate fi ghiozdanul supraîncărcat. Greutatea excesivă  poate contracta mușchii, provocând durere și folosirea excesivă a articulațiilor.

Părinții își pot ajuta copiii să evite astfel de probleme, asigurându-se că ghiozdanul pentru școală nu este prea greu.

Este indicat ca părinții să verifice cât de greu este ghiozdanul după ce în el s-au pus toate rechizitele necesare. De regulă, acesta nu trebuie să cântărească mai mult de 10% până la 15% din greutatea corporală a copilului. De exemplu, dacă copilul are o greutate de aproximativ 20 de kilograme, ghiozdanul  nu ar trebui să cântărească mai mult de 2-3 kg.

Pe lângă cântărirea ghiozdanului, părinții ar trebui să constate cum merg copiii cu el. Dacă copiii merg aplecați în față sau înapoi ori se înclină într-o parte sau alta, este posibil ca ghiozdanul să fie prea greu.

Un alt factor de luat în considerare este modul în care copilul se deplasează la școală, merge pe jos, cu mașina, ia un autobuz , așteaptă venirea lui. Mersul pe jos sau așteptarea autobuzului timp de 20 de minute pe zi este un lucru mai dificil decât ducerea ghiozdanului până la mașina cu care merge la școală.

Sfaturi pentru alegerea unui ghiozdan potrivit

Este important ca părinții să aleagă ghiozdanul corect. Ghiozdanul ar trebui ales în funcție de dimensiunea și vârsta copilului. Ghiozdanul trebuie să se potrivească conturului spatelui.

Iată câteva alte caracteristici pe care trebuie să le aibă ghiozdanul:

– Ghiozdanul ar trebui fabricat dintr-un material ușor, cum ar fi nailonul sau polyesterul în loc de piele;
– Bretelele ar trebui să fie căptușite, pentru a distribui greutatea în mod egal pe umeri.
– Datorită creșterii rapide a copiilor, ghiozdanul trebuie verificat în fiecare an pentru a fi siguri că dimensiunea lui mai este potrivită copiilor. În cazul unor copii, în special a celor mai mari, care trebuie să care cărți grele, un ghiozdan tip troler poate fi mai potrivit.

Utilizarea corectă a unui ghiozdan

Alegerea celui mai bun ghiozdan este necesară pentru prevenirea eventualelor dureri. În plus, copiii trebuie să-l folosească corect.

Rechizitele școlare puse în ghiozdan ar trebui să fie cât mai ușoare posibil. Dacă este posibil, ar trebui să se folosească două rânduri de cărți-unul pentru acasă și unul pentru școală. Astfel se pot evita problemele legate de greutate.

Ghiozdanul trebuie purtat pe ambii umeri. Bretelele ar trebui strânse simetric. Nu trebuie să fie una prea largă și una prea strânsă.

Ghiozdanul trebuie poziționat corect. Bretele trebuie să se potrivească bine pe umeri și piept, pentru ca ghiozdanul să nu se lase în jos.

De unde trebuie ales ghiozdanul

Pentru protejarea sănătății copiilor, este indicat să se achiziționeze ghiozdane de cea mai bună calitate. Acest lucru este posibil doar cu clic. Oricine intră pe Mykitty.ro are șansa de a achiziționa ghiozdane, penare și rechizite școlare (gradinita, grupa 0, clasa 1, clasa a 2-a, clasa a 3-a, clasa a 4-a, gimnaziu si liceu) de cea mai bună calitate și la cele mai avantajoase prețuri.

În acest magazin online se găsesc atât ghiozdane care se pun în spate, cât și ghiozdane tip troler, pentru ca părinții să poată alege produsul potrivit pentru copiii lor. În plus, aceste ghiozdane sunt cu personajele preferate ale celor mici, pentru ca aceștia să meargă cu mare drag la școală: Disney Frozen (Regatul de gheata – Anna si Elsa), Minnie Mouse, Soy Luna, Spider Man, Star Wars, Disney Cars, Emoji, Minions, FC Barcelona, Real Madrid.

Așadar, vă sfătuim dragi părinți, să intrați în acest magazin și să achiziționați tot ceea ce copiii au nevoie pentru școală. Veți vedea că nu veți regreta.
De asemenea, vă sfătuim să vă implicați activ în verificarea constantă a sănătății celor mici. Acest lucru include o scurtă conversație la fiecare câteva luni cu privire la orice problemă legată de ghiozdane.

Copiii trebuie întrebați dacă ghiozdanul este prea greu sau dacă au dureri de spate, gât sau umăr. Odată cu începerea unui nou an școlar, caietele și cărțile se vor înmulți. Din acest motiv, trebuie verificată constant greutatea, starea bretelelor și modul în care copiii merg, pentru a putea rezolva orice posibilă problemă.

Pentru a evita durerile de spate suferite de copii astfel încât aceștia să-și mențină sănătatea, acest lucru trebuie să se transforme într-o rutină.

Lasă un răspuns